keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Pipon ytimestä 3 v

Apua apua kissa syö rapua!

Mie oon missanu ihan kokonaan miun blogin syntymäpäivän! Virallisesti synttärit oli 12.1 mut miulla ei soinu mitkää kellot sillon päässä! Nyt vasta tajusin et ei hitsi, nehän meni jo! Ja miulla oli tarkotus pistää taas perinteisesti synttäriarvonta pystyyn!

Noh, voihan synttärikemut pitää, vaikka myöhässä ollaankin. Ja onneks mie oon fiksu likka ja kerään yhteen laatikkoon blogin arvontapalkintoja. Aina kun nään jotakin kivaa, minkä voisin kuvitella laittavani blogin arvontaan palkinnoksi, niin laitan sen sinne jemmaan. Sit on helppo vaan sieltä valita, että mitä sitä tällä kertaa laittais palkinnoks.

Mutta nyt asiaan, eli arvontaan ja palkintoon!

Tällä kertaa synttäriarvonnan voittaja saa tämmösen paketin:


Aattelin tähän arvontaan kerätä tämmösen setin, mis on vähä kaikille kaikkee. Löytyy juttuja askartelijalle, ompelijalle, neulojalle ja virkkaajalle. Elikkäs setti sisältää nämä tavarat:


Olipa kerran housunpuntti-Vanhojen vaatteiden uusi elämä-kirja. Tässä on hirmu ihania ohjeita erilaisiin vaatteiden tuunauksiin.


Tarra-arkki, jossa on nättejä "ääriviivatarroja". (Tää oli vähän vaikee kuvata, sori.)


Viisi pakettia viittä eri väriä Cernit-massaa. Tää on siis samanlaista kun Fimo-massa, jos se on joillekin tutumpi. Eli siis voit muovailla tästä melkein mitä vaan; koruja, helmiä... Ja sitten kovettaa ne uunissa. Miun Fimo-massapostauksista voi saada jotakin kivoja ideoita. Pitäs kyl enemmän itekki fimoilla, se on rentouttavaa puuhaa!


Muistilappu-magneetti. Tätä muistilappua voit käyttää uudestaan ja uudestaan. Tein joskus muinoin tästä ihan oman postauksenkin, kun tämmönen dementikko niiku mie innostu ihan mielettömästi näistä.


Pikkunen taskukokonen vihko, johon voi kirjotella ajatuksia tai vaikka käsityöideoita.


Virkkuukoukkupaketti, jossa on koukut nro 4 ja 5.


Digitaalinen kerroslaskuri, jonka voi laittaa sormien ympärille.


Neulontatarvikesetti, jossa on viivotin-puikkomitta, kaksi kerroslakuria ja läjä silmukkamerkkejä.


Ja tottakai pakettiin pitää laittaa myös lankaa. Laitan tällä kertaa vähän tämmösiä vanhempia lankoja, mitkä joskus jemmasin tuonne blogin arvontapalkinto-laatikkoon. Elikkäs kaksi kerää Novitan Softy lankaa. Yksi harmaa ja yksi musta kerä.


Ja jatketaan näillä "vanhoilla langoilla" eli kaksi kerää Novitan Veera-lankaa tommosen sinertävän valkosen värisenä.

Olen hankkinut nämä kaikki palkinnon tavarat omilla rahoillani. Tässä arvonnassa ei ole yhteistyökumppaneita mukana.

Semmonen setti ois siis lähössä voittajalle! Luettehan osallistumissäännöt tarkasti!

PÄIVITYS: ARVONTA ON SULKEUTUNUT!


NÄIN OSALLISTUT ARVONTAAN


1. Ensimmäisen arvan saat, kun kommentoit tämän postauksen kommenttikenttään jotakin. Voit heittää vaikka risuja tai ruusuja, kirjoittaa postausideoita tai jotakin muuta mukavaa, mitä nyt haluut miulle sanoo. MUISTAKAA KIRJOITTAA KOMMENTTIINNE SÄHKÖPOSTINNE, JOTTA SAAN TEIHIN YHTEYDEN, JOS SATUTTE VOITTAMAAN! Tai varmistakaa, etä saan blogistanne tai jostai sähköpostinne selville!

2. Toisen arvan saat, kun käyt tykkäämässä Pipon ytimestä Facebook-sivusta.

3. Kolmannen arvan saat, jos jaat tämän arvontapostauksen omassa blogissasi tai blogisi Facebook-sivuilla.



Jokaisella on siis mahdollisuus saada korkeintaan kolme arpaa. Kerrothan kommentissasi, että monellako arvalla olet mukana! JOS KOMMENTISSASI EI LUE ARPAMÄÄRÄÄ, NIIN OLETAN SEN TARKOITTAVAN YHTÄ ARPAA. JA MUISTAKAA LAITTAA SE SÄHKÖPOSTIOSOITE, ELLEI SE OLE BLOGISSANNE/GOOGLE PROFIILISSANNE NÄKYVILLÄ!



Arvonta sulkeutuu vähän yli viikon päästä, eli LAUANTAINA 6.2 klo 21:00 illalla. Otan kaikki tuohon kellonlyömään mennessä tulleet kommentit mukaan arvontaan. Postitan palkinnon ainoastaan suomeen. Jos en saa voittajaan viikon sisällä yhteyttä, arvon palkinnon uudestaan.



Arvon voittajan heti kun vaan ehdin ja otan yhteyttä voittajaan hänen sähköpostinsa kautta tai bloginsa kautta. Ilmoitan voittajan myös täällä blogissa. Jos en saa viikon sisällä voittajaan yhteyttä, arvon uuden voittajan.



Sit eikun vaan iso sylillinen arpaonnea kaikille!


maanantai 25. tammikuuta 2016

Snurre

Kun käytiin sillon joululomalla helsingissä reissussa ja kun kävin Villa Langassa, niin kävin myös samalla toisessa ihanassa käsityöputiikissa ihan Helsingin keskustassa. Nimittäin

Snurressa:

(Jotkut kuvat on vähän epätarkkoja, koska kuvasin kännykällä ja puodissa oli hirmu kirkkaita valoja, niin ei meinannut saada kunnon kuvaa.)




Tää oli myös aivan ihana käsityökauppa!





Heille oli just tullu iso lankalähetys. Sen takia tuossa on mieletön määrä ihania vyyhtejä pöydällä, kun eivät olleet vielä ehtineet hyllyihin.



Myyjät (siellä oli mies ja nainen ainakin sillä hetkellä) olivat tosi mukavia ja auttavaisia. Kuulivat murteesta, että en ole ihan Helsingistä kotoisin ja kyselivät että mist päin mie oon. Tosi mukava kokemus siis näin asiakkaan näkökulmasta :)



Snurressa oli paljon miulle uusia lankoja. Louhittaren luolan langat olivat vähän tuttuja, mutta muutoin oli ihan tuntemattomia merkkejä. Mutta oli tosi ihanaa päästä hypistelemään itelleen uusia lankoja!





Harmitti vaan kun mentiin tänne sen verran myöhään, että miulla oli jalat jo ihan kipeenä koko päivän kävelystä. Sen takia en pystynyt täällä hirveän kauaa pyörimään. Pitää ensi kerralla rynnätä ekaksi tänne, jotta jaksan katsella lankoja vähän kauemmin!

Mutta jaksoin mie kuitenkin sen aikaa pyöriä, että löysin ihania tuliaisia!


Ihanan pehmosta merinolankaa. Ja MITÄS MITÄS Sini osti HARMAATA! Mutta kun se kävi niiiiin hyvin tuon sinertävän vihertävän langan kanssa, niin oli pakko ottaa tämmönen värikartta tälläkertaa.


Mutta tässä tulee sitten se näiden ostosten väripläjäys; ihanan sulosia lankakerä-silmukkamerkkejä! Vitsi että rakastuin näihin heti kun näin nämä! Aivan ihania! <3

Oottekos työ käyny ikinä Snurressa? :)

perjantai 22. tammikuuta 2016

Titityy kävi täällä!

Huomasin facebookissa, että lankakauppa Titityy oli tulossa pikavisiitille Joensuuhun! Omistajalla oli kuulemma täällä joku koulutus, joten hän sai idean, että pakkaa auton täyteen lankoja ja tulee tänne Joensuun Taitokortteliin myymään lankoja yhden illan ajaksi koulutuksensa jälkeen!

Ja tottakai mie pyyhälsin paikalle.




Valittu paikka (eli Kauppaneuvoksen kahvila) oli ihan tupaten täynnä käsitöistä innostuneita. Paikka oli ihan super pieni; yksi huone, missä kaksi pöytää, muutama laatikko ja muutama pussi oli ihan täynnä lankaa. Mutta omistaja oli kyllä saanut (ainakin miun mielestä) yllättävän paljon tavaraa mukaan!



Tungosta siis riitti siinä pienehkössä huoneessa. Mutta sopu sijaa antoi ja kaikki pääsivät hypistelemään lankoja ihan sovussa.




Moni sanoikin siellä, että seuraavalla kerralla hänen pitää tulla pakun kanssa kanssa ja varata enemmän aikaa. Tää oli kyllä silti ilonen piristysruiske tähän pakkasen keskelle, niin kuin joku tämän tapahtuman Facebook-sivulla totesi!


Itelleni tarttui mukaan 8 kerää ja neljää eri väriä Semilla grosso-lankaa, joka on 100% luomuvillaa. Yllätti, että tää ei kutittanu yhtään! Sain niin ihanan värisuoran yhdisteltyä, että piti ottaa kaikkia. Onneks miulla on jo visio, että mitä näistä teen.


Tää Louhittaren Luolan vyyhti huus myös miun nimee (tai oikeestaan karju sitä) väriensä puolesta, mutta tää oli vähän liian ohutta miun makuun. Pitäis opetella neulomaan näitä ohuita lankoja kans!

Mutta toivottavasti tämmösiä tempauksia tulee lisää! Selvästi ois kysyntää tämmösille. Kiitoksia Titityylle tästä!


tiistai 19. tammikuuta 2016

Epäonniset pikkuneliöt

Miulla on tässä muiden projektien yhteydessä menossa kirjaprojekti. Nimittäin semmonen, että aion virkata kaikki miuta innostavat jutut Virpi Marjaana Siiran Oma Koppa-kirjasta. Ja siis nimenomaan siitä Oma Koppa-NELIÖ kirjasta, koska koen, että se on itelleni vähän inspiroivampi kuin se YMPYRÄ-kirja.

Noh alotin ensimmäisen projektin, eli...


...ruutulapaset. Ideana on siis virkata pieniä isoäidinneliöitä, jotka yhdistellään lapasiksi.


Tein ison läjän näitä neliöitä virkkaamalla sieska veikkan sitä pastellisävystä sateenkaarilankaa nro 3 koukulla.


Ihanan värisiä näistä ainakin tuli!


Mutta sitten kun aloin yhdistelemään palasia lapaseksi, niin ihan liian pieni tumppuhan tästä tuli.


Kuvassa varmaan näyttää siltä, että kyllähän tuo nyt käteen menee. Ja joo, niin meneekin mutta saa survoa aika lailla. Ja mie kun ajattelin, että teen nyt pienellä koukulla, koska miulla on aika pienet kädet. Noh, ei auta kun isontaa koukkua ja tehdä uus läjä näitä neliöitä. Tää voi olla semmonen harjottelulapanen!

Nyt vaa miulla jäi yli noita liian pieniä neliöitä...Saiskohan niistä vaikka tyynypäällisen? Hhhmmm..



torstai 14. tammikuuta 2016

Villa LANKA

Käytiin avomiehen kanssa joululomalla Helsingissä shoppailureissulla. Mie tykkäsin, mutta jalat ei. Herättiin klo 4 aikaan aamulla, koska Onnibussi lähti joskus aamu 6 aikaan kohti Helsinkiä. Paluubussi lähti klo 21 illalla takaisinpäin. Jep. Samana päivänä. Jep. Käveltiin ympäri Helgsingin keskustaa n. 12 tuntia. Tämän takia totesin, että jalat ei tykännyt reissusta. En paluumatkalla bussissa enää tuntenu miun varpaita ja kun piti kävellä bussista autolle, niin jalat oli niin turvonneet, että en meinannut pysyä pystyssä. Mutta oli silti mukava reissu ja tekisin uudestaan, samoilla bussivuoroilla.

Noh, mutta tämän postauksen tarkoituksena on nyt esitellä yksi ihana käsityöputiikki ihan Helsingin keskustan liepeiltä.

Kyseessä on siis


Villa LANKA 

(Puodilla ei ole nettisivuja, tai nettikauppaa, joten linkkaan Villa LANGAN Facebook-sivun. Käykää ihmeessä tykkäämässä! Puodin omistaja Anna postailee aina ihania uutuuksia, joita puodille on tullut ja muuta mukavaa!)




Mie menin iha pyörälle pienest päästäni ku pääsin tänne sisälle! Niin paljon kaikkee ihanaa, mitä katella ja hypistellä!



Sanoinki omistajalle sisään astuessani, että en tarvii viel apuja, ku täs menee hetki, että mie nään kaiken mitä tääl on. Sit osaan vasta kysellä jonkun tietyn jutun perään. Niin paljon kaikkee pienissä ihanissa laatikoissa, koreissa, kipoissa ja kupeissa, että siinä ihan sokaistui.


Onneksi avomiehelle löytyi tuoli, jolla hää pääs istuskellen oottelee. Mie olin etukätee jo varottanu, et mie aion mennä käymää parissa lankakaupassa ja että niissä saattaa mennä hetki kun pyörin siellä. Hää päätti kuitenki urheena miehenä tulla mukaan.


Puoti oli tavallaan kahdessa huoneessa. Ensimmäisessä huoneessa oli lankojen lisäksi kaiken maailman käsityötarvikkeita, naruja, nyörejä, nappeja ja ihania lahjatavaroita.



Toisessa huoneessa oli sitten lisää lankahyllyjä. Ja lisää kaikkea pientä ihanaa sälää.




 Tykkään tämmösissä pikkupuodeissa aina rupatella myyjän kanssa, jos hää tuntuu olevan semmonen rupattelijatyyppi. Ja Villa Langan omistaja Anna todellakin oli ihanan höpöttelevä tyyppi! Oli mukavaa siinä jutustella ja katsella lankoja samalla. Tulee aina niin ilonen mieli, kun pääsee juttelemaan uusien ihmisten kanssa.

Puoti oli siis ihan mielettömän ihana, omistaja oli ihan mielettömän ihana ja mie ostin iha mielettömän ihania ostoksia! Vaikka tää postaus onkin jo ihan täynnä kuvia, niin pakko vielä näyttää, että mitä ostin. Teitä kuitenkin kiinnostaa ;)


Tässä miun Villa Langan ostoskassin sisältö. Katotaas vähän tarkemmin...


4 kerää ihanan värisiä lankoja. Tätä merkkiä mie en oo aikasemmin nähny missään enkä oo kuullukkaa tästä. Villa Langassa oli muutenkin tosi paljon semmosia lankoja ja lankamerkkejä, mitä en ollu ennen nähny. Se oli kyllä tosi jees! On aina kivaa kokeilla uusia lankoja.


Sit miun oli ihan pakko ostaa tämmönen söpö pieni peili, koska tää oli vaan niin syötävän söpö. Hehheh ;D



Sit ostin vielä kasan tämmösiä helyjä. Näille miulla onkin itseasiassa yks suunnitelma, että mitä näistä teen (tai oikeestaan teetän), mut siitä kuulette myöhemmin!



Semmonen oli siis ihana Villa Lanka! Suosittelen käymään, jos Helsingissä asutte tai käytte siellä piipahtamassa. Puoti oli tosi helppo löytää ja ratikalla pääsee ihan puodin lähelle, ei tarvii kävellä kun pari korttelia.

Ai että, Villa Lanka meni kyllä listan top kymppiin, että missä pitää aina piipahtaa, kun käyn Helsingissä! Oottekos työ koskaan käyny tuolla?